Boken om Tosterup

Tosterups historia dokumenterades senast i mitten av 1900-talet av Carl August Ehrensvärd. Vår ambition med denna bok har dels varit att uppdatera den tidigare dokumentationen med annat funnet material men även berätta om de senaste sextio åren här på Tosterup.

boksida_1

Till hjälp har vi haft docent Kerstin Vikner, fotograf Öyvind Sviland samt formgivare Nina Hammarberg. Deras bidrag till att få denna boken på plats har varit fantastiskt och vi är väldigt tacksamma för deras kompetens och kreativitet.

I boken om Tosterup kan Ni läsa om den onde Grim som slog ner kyrkporten i Löderups kyrka, om hur Jörgen Krabbe halshöggs på Malmö torg samt om hur vardagslivet på slottet gick till under århundradenas lopp.

Självklart kommer ni få läsa om Tycho Brahe och alla andra spännande människor som bott på Tosterup samt hur husen och slottet förändrats sedan 1300 talet och fram tills idag.

Även de kultur och jordbruksintresserade får sina magar mättade i boken och här kan ni kan läsa om allt från filmen Äppelkriget till vår nya satsning på 14 hektar äppelträd.

boksida_2

boksida_3

Beställning

Boken har tyvärr sålt slut men om ni är intresserad av att köpa en bok så sätter vi upp er på en lista och återkommer så snart den är tillgänglig igen. Vänligen maila  jan@tosterup.se med Er adress och hur många böcker Ni önskar eller genom att använda nedanstående formulär.

Varje bok kostar 369 kronor + frakt. Faktura bifogas vid leverans av boken.